Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert 12. juni kl. 16.30

Søndag den 12. juni kl. 16.30 er der koncert i kirken med Frederik VII Ensemblet.

Da Frederik VII var blevet konge i 1848 forlagde han residensen til sit elskede Frederiksborg. Også et lille nyt ensemble fulgte med den musikglade konge, - et messingensemble: "Hans Majestæt Kong Frederik VIIs Jagtmusik på Frederiksborg Slot". Ensemblet var et lille ”husorkester”, der spillede for Frederik VII og grevinde Danner på Frederiksborg men som også fulgte med på kongens jagter på Jægerspris Slot og hans mange arkæologiske udgravninger rundt om i Nordsjælland og Horns Herred. Hoboisterne musicerede så under gravearbejdet med marcher, polkaer, valse og mazurkaer.

Ved koncerten vil Ensemblet også spille musik fra genforeningen med Sønderjylland i 1920. Her var det netop de små danske regimentsmusikkorps, der kom til at 'bære' begivenhederne med deres festlige, danske musik under indtogene i de sønderjyske garnisoner, da den danske soldat vendte tilbage i maj 1920. ”Der skal lægges megen vægt på dansk musik" lød ordren og på den måde var militærmusikken med til at konsolidere det nationale, sproglige og kulturelle fællesskab, Sønderjylland havde med Danmark.

Martin Corfix er sogne- og orlogspræst men også uddannet trompetist. I 1991-1996 var han militærmusiker samtidig med, at han passede sine teologiske studier. Han trængte efter et forskningsprojekt v. Odense Universitet til en pause fra studiet, og da der blev slået en stilling op som Solotrompetist i Fynske Livregiments Musikkorps gik han til konkurrencen og vandt den! Her sad han så ved næsten samme pult som Carl Nielsen 100 år før havde gjort. Jagtmusikkens noder blev for nogle år siden efter 140 års glemsel på Rigsarkivet genfundet af Martin Corfix, der også undervejs i koncerten vil fortælle om musikken. Martin Corfix havde netop sit første år som konstitueret sognepræst i Hornbæk-Hellebæk i 1996-97.

 

Hoboisterne spiller på originalinstrumenter, d.v.s. antikke instrumenter fra perioden, og er uniformeret i hoboistuniform anno 1850.

Hoboister:

Jesper Sode Larsen - Es-piccolohorn (Instrumentmager I.K. Gottfried, Kjøbenhavn)

Martin Corfix – Cornet (Instrumentmager Schmidt og Gottfried, Kjøbenhavn)

Niels-Erik Mogensen – Cornet (I.K. Gottfried)

Páll Solstein – Valdhorn (I.K. Gottfried)

Bjarne Rasmussen – Tenor ventilbasun (Instrumentmager I.K. Gottfried, Kjøbenhavn)

Ian Price – Tenor ventilbasun (Brdr. Olsson, Sverige)

Thomas Bruun – Helicon (I.K. Gottfried)

Jan Jørgensen - Trommer