Hvordan gør man?

Praktisk information:

Fødsler

Fødsler skal registreres i det sogn, hvor moderen bor. Ønskes fælles forældremyndighed, afgives en omsorgs- og ansvarserklæring på www.borger.dk inden 28 dage efter fødslen. Yderligere vejledning findes på www.borger.dk.

Navngivning ved dåb

Der træffes aftale med en af præsterne. Oplysning om navne og adresser på 2-5 faddere afleveres eller sendes til kordegnen via sikker mail: https://sikkerformular.kirkenettet.dk/contact/form?sid=7441

Navngivning uden dåb - Navneændring

Ansøgning om navngivning eller navneændring, skal foretages på www.borger.dk
En navneændring koster 500 kr., som betales samtidig med ansøgningen om navneændring.
Ifølge navneloven skal et barn navngives inden 6 måneder efter fødslen.

Vielse og navneændring på bryllupsdagen

Der træffes aftale med præsten om dato for vielsen. Herefter udfyldes en ægteskabserklæring på  www.borger.dk. En prøvelsesattest bliver sendt fra kommunen til e-boks og denne , samt navn og adresse på to vidner, skal afleveres eller sendes til kordegnekontoret før vielsen kan finde sted. Hvis der skal søges om navneændring på bryllupsdagen, gøres dette ligeledes på www.borger.dk www.borger.dk Det er gratis at ændre navn i forbindelse med vielsen.

Begravelse/bisættelse

Aftale om begravelseshandling træffes med præsten. Herefter aftales praktiske detaljer med en bedemand/begravelsesforretning. Anmodning om begravelse foretages på www.borger.dk. Her kan bedemanden eventuelt også være behjælpelig.

Formularer

Alle relevante formularer kan hentes på www.borger.dk, ved brug af nem id.